Beaurempart Grande Réserve Blanc

 

'Een moderne "allround" wijn'

 

Geur & Smaak

Een lichtgele wijn met intense aroma’s van kruisbessen, lychee en ananas. De smaak is intens en fruitig en de afdronk heerlijk lang.

 

Serveersuggestie

Te serveren als aperitief, bij salades, gemarineerde groenten, curries en alles wat uit zee komt.

 

Druif

Sauvignon blanc, colombard & gros manseng

 

Herkomst

Gascogne, Frankrijk

 

Klimaat/Terroir

Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem is alluviaal, met klei en zand. De wijngaarden liggen op licht glooiende heuvels.

 

Vinificatie

De ‘s nachts geoogste druiven krijgen 24 uur schilinweking. Het beste sap wordt vervolgens vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Het sap verblijft 40 dagen op 0˚C om zoveel mogelijk fruitaroma’s te verkrijgen. Na rijping op de lie (gistbezinksel) wordt de wijn gebotteld.

 

De Zuid-Franse appellation Côtes de Gascogne is gezegend met een ideaal klimaat voor de productie van frisfruitige witte wijnen. De koele bries uit de Atlantische Oceaan in het westen zorgt voor verkoeling in de wijngaarden en de druiven ontwikkelen hierdoor intense fruitaroma’s. De druiven worden ’s nachts geoogst en vervolgens op lage temperatuur vergist. Hierdoor blijven de frisse fruitaroma’s behouden en ontstaan expressieve wijnen die op vele momenten inzetbaar zijn en

perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument. De witte wijnen uit Gascogne zijn veelal een blend van sauvignon blanc en de inheemse colombard en gros manseng.

 

Beaurempart Grande Réserve Blanc

9,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen