Vignamato Rosolaccio

 

Geur & Smaak

Dieprobijnrode wijn met een gloed van granaatappel. Een fruitig en floraal bouquet met een vleugje specerijen.

De wijn is rond, evenwichtig met rijp fruit en verfijnde tannines en een fluwelen structuur.

 

Serveersuggestie

Fantastisch bij allerlei witvleesgerechten zoals kalfsoester met een saus van kersen en geroosterde amandelen of bij een sappige malse ossobuco alla Milanese.

 

Herkomst

Marken, Italië

 

Druiven

montepulciano (35%), sangiovese (30%),

cabernet sauvignon (15%), merlot (15%)

 

Klimaat/Terroir

Mild klimaat dat wordt beïnvloed door de Adriatische Zee.

De wijngaarden liggen tussen de 120 en 400 meter hoogte op heuvels met een zuidoostelijke expositie. De bodem bevat klei.

 

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven worden van hun stelen ontdaan en zacht geperst. De vergisting vindt plaats in kleine roestvrijstalen tanks.

De wijn rijpt 6 tot 8 maanden op houten vaten en minimaal 4 maanden op de fles.

 

Weetje

Rosolaccio is de naam van de klaproos die eind mei, begin juni weelderig groeit in de wijngaarden waar de druiven vandaan komen van deze rode wijn Esino Rosso DOC 'Rosolaccio'.

 

Vignamato Rosolaccio

12,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen