Viu Manent Gran Reserva Chardonnay 2015

  

 

Geur & Smaak

Gastronomische, volumineuze wijn met aroma’s van groene appel, citrus, witte bloemen, karamel en vanille, maar ook veel mineraliteit. Volle, romige structuur gecombineerd met frisse zuren en een subtiele ziltigheid.

 

Serveersuggestie

Geschikt als begeleider van rijke visgerechten en - iets minder koel geschonken - bij bereidingen van wit vlees en gevogelte.

 

Druif

Chardonnay

 

Herkomst

Colchagua Costa, Chili

 

Klimaat/Terroir

Zeeklimaat met altijd een verkoelende koele wind uit zee, ochtendmist en relatief koele zomers. Gevarieerde bodemsamenstelling met percelen met

overwegend graniet en percelen met een alluviale bodem. De bodem is over het algemeen diep, stenig en goed afwaterend.

 

Vinificatie

50% van de handmatig geoogste druiventrossen wordt ontsteeld, de andere 50% wordt in zijn geheel geperst. Na vergisting in RVS-tanks verblijft de wijn enkele weken sur lie. De helft van de wijn rijpt 7 maanden in gebruikte barriques, de andere helft op RVS.

 

In 1935 begon de Catalaanse immigrant Miguel Viu-Garcia met zijn zoons Augustín en Miguel Viu-Manent een wijnhandeltje in Santiago de Chile. Op de lokale markt verkochten ze wijn onder hun eigen naam: Vinos Viu. In 1966 ging zoon Miguel zelf wijn maken. Hij kocht een hacienda in Colchagua Valley die tot dan toe zijn voornaamste druivenleverancier was. Viu Manent is nog altijd een hecht familiebedrijf en bezit het ruim 250 hectare wijngaarden. 10% van de witte druiven komt van speciale percelen in Casablanca Valley en Colchagua Coast. Bij Viu Manent vinden ze Chili een bevoorrecht wijnland waar bodem, klimaat en druiven gezegend lijken te zijn. Viu Manent zet zich sterk in voor duurzame wijnbouw en hecht veel waarde aan de invloed van terroir op de wijnen.

 

 

 

Viu Manent Gran Reserva Chardonnay 2015

10,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen